お父さん弁当
by まみ
いつもはお母さんが作ってくれるお弁当をお父さんが作ってくれました。おかずがいろいろ入っていておいしかったです。
さつまいも、ダイコンの柚子風味、ちくわの天ぷら、ホウレンソウの胡麻和え、ゆでたまご、ポテトサラダ、ノリ
アボカド・ミント・ラディッシュ・トマトのクスクス
by maki
フランスでよく食べられているクスクスをランチにしました。
酸味(レモン)、甘み(トマト)、パクチーで香り ピメントで辛みを加えました。
ポインコ弁当
by poinco
さんま、ナスが入った秋の味覚満載のお弁当です
ささみとピーマンの炒め物 さんま・なす・チーズの春巻き ネギとシラスの厚焼き卵焼き ホウレンソウのおひたし(おかかのせ) オクラ・ブロッコリー・ブロッコリースプラウトのサラダ マスカット
ケークサレでおしゃれ弁当
by ともりん
ケークサレのレシピを見て作りました。友だちにも食べてもらいたくてちょっとおしゃれなラッピングに。フレンチトーストも焼きました。
ケークサレ(ベーコン) アスパラ炒め マッシュパンプキン フレンチトースト(クランベリージャム)
運動会「勝つぞ」弁当
by ゆうき
小学生の息子の運動会のお弁当。好物のカラアゲとポテトに勝!旗をつけました。結果は、、、
おにぎり(梅、しゃけ) カラアゲ オーブン焼きポテト 卵焼き ピーマンとおかかのおひたし
肉巻弁当
by Yoko
インゲンの肉巻はさめてもおいしくてお弁当にぴったりです。
(酸・しょっぱい)梅干し、 (酸)ゆかり (甘)ニンジンのきんぴら、卵焼き (苦)ほうれんそうのゴマよごし (旨み)豚ロール
くるくるロールサンドイッチ
by すず
娘のリクエストで片手でたべやすいものをお弁当にしました。カレー風味のかぼちゃサラダやハムとクリームチーズ、ジャガイモだけのポテトサラダを巻いています。
食パン、かぼちゃ、ジャガイモ、ハム、クリームチーズ、レタス
なんちゃって糖質オフ弁当
by マイミオ
最近少しメタボ気味の主人に作るお弁当です。ごはんは少しだけ(小さいおにぎり)、おかずをたくさん詰めています。
ゴーヤの炒め物 ほうれんそうおひたし(おかかのせ) 鮭とワカメの卵焼き 岐阜「明宝ハム」とマッシュルームの黒こしょう焼き ツナとズッキーニのカレー風味炒め ブロッコリーとミニトマトのサラダ
大丈夫。鶏のから揚げさえあれば
by handa
健康のために自作の弁当を持参しています。 鶏のから揚げさえあえば、 ウ・キ・ウ・キ☆ランチタイム!! 鶏からこそ至高なのです!
鶏のから揚げ、 ナスとエノキの白味噌炒め、 さやいんげんのきんぴら風、 ほうれん草のお浸し、 ブロッコリーの塩茹、ミニトマト、 ごはん(梅干し添え)
毎日昆布つくだ煮弁当
by かざはな
食欲旺盛な娘のために、おかずもボリュームたっぷりのお弁当を作ります。ですが、毎日欠かさないのが白いご飯にのせる自家製つくだ煮。これがないとごはんを食べきれないといいます。
鶏のカラアゲ、焼きピーマン、トルティージャ風卵焼き
まるまる弁当
by KAZE
娘の好きなものを詰めたら、丸いものが多くなりました。栄養のバランスは、、ですが、見た目にもユニークになりました。
たこ焼き、煮たまご、ブロッコリーとエビのいためもの、玉ねぎのおかか和え
BENTO FROM VENEZUELA
by MAURICE
Original and not include fish or rice and to be a little more TROPICAL...
Cocktail Stuffed Egg with Wasabi Mayonnaise Spicy Pan Fried Pork with Mango Sautéed Chicken Breast with Pineapple Chunks Happy Tomato & Avocado Salad Easygoing Sliced Potatoes with Red Onion
秋のお弁当
by maririn
秋になるとおいしくなる根菜や豆を使いました。
豚肉とピーマン炒め、だし巻き玉子、レンコンのマスタード炒め、サツマイモのレモン煮、プチトマトのマリネ、エノキダケのピリ炒め、小豆ご飯
幼稚園のお弁当
by naoko
娘が幼稚園に通っていたころ毎日作っていたお弁当。今ではこのお弁当箱ではとても足りないほど大きくなりました。 開けたときに「わぁ!」っと顔がほころぶ様子を思い浮かべながら作ったものです。 いつも心掛けていたいたのは、赤青黄色の「信号」の彩り。 この3色がバランスよく詰められれば自然と栄誉のバランスも偏りません。 野菜たっぷりで素材の味を楽しめるよう工夫をしました。 楽しく食べた3年間のお弁当のおかげで!と母は思っている…(笑) 今でも好き嫌いなく食べることが大好きな娘です。 今回久しぶりにこの小さなお弁当箱に詰めましたが、とても楽しく作れ、いろいろな思い出がよみがえる素敵な時間となりました!
手毬おにぎり(梅、鮭、昆布)イカの煮物、卵焼き、パプリカのマリネ、シイタケのソテー、サツマイモ煮、にんじん、アスパラガス、オクラinちくわ、ブロッコリースプラウト、大葉、レモンスライス、プチトマト
TERIYAKI CHICKEN BENTO
by ANGEL
Prefer Healthy and simple BENTO, delicious!!
Cooking Rice, Pan chicken breast mix with mizzen, teriyaki sauce, sugar, corn starch, prepare source mix with ginger, garlic and soy source, 3 egg mix with salt, drop carrot become tamogo, spring Broccol boil in water
The Sun Rise Treat
by Ships
For Spinach-peas rice with egg - Rice , Spinach, Egg, Green Peas,Red chilli, Ginger ,Garlic , Star anise, cinnamon, Oil For Fresho salad - Panner or Tofu bricks, carrots,cabbage, Fresh lime juice, salt, mustard, Mint leaves, basil Pomegranate-coconut rice balls - Pomegranate,Rice flour,cocunut, suger or jaggery, Clarified butter
お楽しみ彩菜Bento
by pomme
旬の食材を使い、全てのおかずに野菜を取り入れたお弁当です。お弁当を作るときには、蓋を開けたときにまず目で楽しめそして冷めても美味しくように、それぞれの味や食感に変化をつけることを心掛けました。食べる時に心が和むような手作り感のあるお弁当を目指しています。
キャロットラペの豚肉巻き(塩味、酸味)、クリーミーかぼちゃの茶巾包み(甘味)、生鮭のパセリパン粉焼き(塩味、旨味)、 長いもと塩昆布の揚げ焼き(旨味、塩味)、パプリカとオリーブのマリネ(酸味)、しし唐の塩焼き(苦味)、 ラディッシュの甘酢漬け(酸味)、柴漬けと青菜のご飯(塩味)
A mix of France and Italy inspired by Japan
by Sunflower
Giving our body a wide variety of seasonal products is the best way to help our body being healthy: Cooked and raw vegetables of different colors and herbs to get various nutriments, vitamins and antioxidants - Fish for proteins - Cheese for calcium - Rice for slow-release carbohydrates giving stamina - Soy products for vegetable proteins and isoflavones- Fruits and dried fruits, nuts and seeds for energy. The large amount of vegetables make this BENTO filling. I'm French with Italian origins and I love Japan therefore my BENTO is a mix of the cuisines of these three countries. The vegetables and the apple come from a nearby farmer who applies sustainable agriculture. They are in season and safe but most of all, delicious!
Risotto with chopped onion and button mushroom, grana cheese sprinkled with herbs (rosemary, thyme, sage and savory) carrot for decoration – Salmon marinated with teriyaki sauce – Steamed runner beans and squash sprinkled with herbs. Tomatoes, grated carrots, sliced cucumber and napa cabbage, red onion with miso and balsamic vinegar salad dressing. Apple with almonds, pumpkin seeds, dried cranberries and toasted soy beans.
5 tastes with 5 colours
by Yann
To have a nutritionally balanced and healthy meal,we are advised to take food with different natural colours. So my concept for this bento is having 5 different colours food other than the 5 tastes. The five colours here is Red,Yellow,Green,White and Black. The arrangement of food is the mix and match of the different tastes too for example the red bell pepper + the bitter gourd is putting together and we can eat them together in the same bite. So,it balance the sweetness and the bitterness.
Sweetness - capsicum(red,yellow & green bell pepper) Sourness - Tomatoes Bitterness - Bitter gourd Saltiness - Ham Umami- Chicken Breast & Shrimp
Broccoli Rice with Honey Grilled Chiken
by Eva
My Husband doesn't like to eat vegetables. So I try to make a veggie menu for him without realizing there are vegetables on his bento lunch.
• 1 portion of rice • nori for wrap and make shape of rice • 1 small sprig of broccoli (around 100 grams) • 1 small sprig of carot • eggs • salt • tomato souce • 200 grams of chicken fillet • pepper • 1 tablespoon of honey • cooking oil
Indian Style Bento (With Ayurvedic benefits)
by Suja
This Indian style bento has been made to look fresh and vibrant keeping the Indian flag in mind. Methi (Fenugreek) Paratha, Chicken Cashew Curry, Chicken Tandoori Salad, Mint Paneer, Carrot Halwa (Pudding).
[Bitter & Pungent] Methi Paratha: 1/4th cup Fenugreek Leaves, Half cup wheatflour, 1 tbsp gram four, Salt, Sugar, White sesame seeds, Carom seeds, Oil, Water. [Spicy] Chicken Cashew curry: 1 Cup boneless chicken, Half cup cashew paste, 2 tsp red chilli powder, ½ tsp turmeric powder, 1 tsp salt, Half onion chopped, 5-6 garlic cloves chopped. [Umami] Chicken Tandoori Salad: Bite sized chicken strips 4-5 nos., 1 tbsp tandoori masala, 2 tbsp Honey, 1 tbsp Mustard sauce, 1 tsp Salt, Oil. [Savoury] Minty Paneer: 1 cup crumbed paneer (Cottage cheese), 1 tsp Mint chutney, Salt and pepper pinch. [Sweet] Carrot Halwa: 1 cup grated carrot, half cup milk, 1 tbsp Sugar, 2-3 Almonds, 2-3 Raisins, 1 Tbsp butter For Garnish: Lettuce leaves, beetroot, Amla (Gooseberry) Pickle.
Double Decker Fusion Bento
by Keita
A nutritional double decker bento cooked with various healthy ingredients. The bento is separated into two parts, the fusion meat-cake cooked in Japanese miso sauce and the side dish which is mixed brown rice steamed with ginger and spring onions in lotus leaf. The pork based meat-cakes are creatively handmade with international ingredients including the traditional Italian salami sausage slides, the classic south-east Asian herbs of basil and lemongrass, together with Chinese preserved squid cooking with Japanese miso sauce to create a different layers of flavour and texture. The healthy steam rice is rich in dietary fibre provided by the mixed brown rice which contain 17 kinds of grain, wrapping in a lotus leaf and steaming with ginger and spring onion to sublimate the special aroma and taste. A perfect example of healthy and tasty cooking.
Fusion Meat-Cake Pork, Chinese preserved squid, Italian salami sausage, Basil, Lemongrass, Japanese Miso (Red), Chicken-stock, Rice wine, Flour, Water Steamed Lotus Brown Rice Mixed brown rice (with 17 kinds of grain), Ginger, Spring onion, Lotus leaf Side Mixed salad vegetable, Cherry tomato, Lettuce, Pickle
India meets Japan
by Rose
Indian vegetables and local Indian produce put in an Indian bento box called a Tiffin. The spices are quite mild, with an Italian twist. Basil grows wonderfully in India and pesto and vinegar are widely available from local producers.
Brown rice from Kerala with carrot. - Carbohydrates. Chicken with carrot, pesto and balsamic vinegar. - Sour-ish / Fresh Bottle gourd filled with mini aubergine (eggplant), tomato and goat's cheese. - Salty. Papaya. - Sweet.
Bento Box
by Jamie
Magic Cube shanped rice topping with colorful capsicum and cucumber.The fried salmon floss look like soil.Fresh vegetables "grow"on the top of the "salmon soil" .Chicken marinate with French Dijon Mustard brings a hint of French romantic flavor.All 15kinds of ingredients offer well balanced nutrition to this Bento Box.
Rice 100g,Water, Olive oil,Egg 2 pcs,Potato flour20g ,Chicken breast 100g ,Carrot 1pc ,Fried Anchovy, Red capsicum1pc ,Yellow capsicum 1pc, Garlic, Lettuce,Enoki Mushroom, Pickles, Beans ,Okra, Pumpkin, Cucumber, Nori sheet ,Mirin,Soysauce, White pepper,Dijon mustard,Sugar,Mayonnaise.
Hinomaru Bento
by The Sacred Heart
Karaage (salty) ,Sweet potato(sweet),Dashimaki Tamago(umami),Eggplant and green pepper miso itame(umami),White rice with umeboshi (Sour)
ブラジル弁当
by まみまみ
ブラジルの定番料理・ニンニクご飯・豆煮込み・ケール炒め・肉・サラダ・ファロファ。味付けには、塩・ニンニク・玉ねぎが欠かせませんし、すべてに油が必要!食後の歯磨きは欠かせません。ブラジルの味を気軽に味わってもらうために、味付けを少しアレンジし、少しでもヘルシーに食べやすくしてみました。
ニンジンご飯(旨味)、煮豆(旨味)、ささみフライ(酸味)、ケールの炒め物(苦味)、赤ビーツ(甘味)、卵焼き(塩味)ファロッファ(旨味・塩味)
大好き熊本!頑張るばいお弁当
by マリレーヌ
よくドライブがてら、立ち寄っていた「道の駅」が地震により、被災しました。先日、プレハブによる仮設「道の駅」が再開しました。狭い空間の中では、新鮮な野菜や産物など、自然はたくましく息づいていました。立ち寄った人たちも「頑張ってください」「頑張りましょう」と励ましあいながら、声を掛け合っています。そんな中、熊本の新鮮な大地の恵みで、美味しいお弁当を作りたいと思い、全て熊本産食材で、ほっとするようなお弁当作りに心がけました。
①阿蘇青ゆずとトマトのマリネ(酸味・甘味)②天草ちりめんじゃことクルミのカリッ(塩味・うま味・甘味)③肥後赤牛と牛蒡の山椒風味のしぐれ煮(うま味)④阿蘇にがうりの味噌炒め(苦味・塩味・甘味)⑤一文字ねぎたっぷりの塩味卵焼き(塩味・うま味・にがみ)⑥アスパラと黒七味のご飯(うま味)
5 dishes of France for an antioxidant Bento
by Guillaume
This Bento gathers French cuisine that is traditionally eaten in different parts of France. It renews those recipes by adding tasty fruits given them a sweet twist. In addition to the nutritionally well balanced diet of this bento, it also provides very good antioxidants, great to stay young and healthy. The five dishes featured are : duck breast with Sichuan pepper and caramelized fig (south west of France), écrasé of fingerling potatoes with chives and redcurrant (northern France), green peas (historically from Paris), rucola salad with pomegranate (south east of France), and button mushrooms salad(typical from Paris)
½ Duck Magret (breast), 5 middle size Fingerling Potatoes, 100gr of green peas, 3 button mushrooms, A handful of rucola salad, 1 fresh figs, A few redcurrant, 1 Pomegranate, A few Golden raisins, Chives, 10 cl of Fresh cream, 1 spoon of Olive oil, 1 spoon of wine vinegar (I like to use one with saffron flavor), Lemon juice, Salt, Pepper, Sichuan pepper, Sugar
ヌックマムの味付けが主役!お肉と野菜たっぷり弁当
by HANG
お肉はヌックマムで味付けした煮込みと炒め物。野菜もたっぷり、 スープも魚のすり身とネギのトマトスープだからとても健康的でバランスが とれています。ヌックマムは料理のやりかたでとても日本風の味になります!
ご飯 豚肉の煮込み 牛肉とタマネギの炒め物 大根とニンジンのなます ゆで玉子 キュウリ・レタス・トマト・ぶどうのサラダ
海老と鶏の元気弁当
by Huyen
鶏肉は脂肪も少なく美味しいので煮込んでよく食べます。今回はそれに加えて海老もニンニクとヌックマムで煮込んで作りました。ご飯にもとても合って食欲も出ます。元気が出るスタミナ弁当です。
ご飯 海老の煮込み砂糖 手羽元のヌックマム煮込み ヌックマム(魚醤)・ニンニク・砂糖・味の素少々 玉子焼き ネギ・ヌックマム・味の素少々 大根とニンジンの茹でもの キューリ・レタス・トマトサラダ
秋のおいしい味覚弁当2017
by ひよこベーグル
おいしい食材が出回るこの季節、 日本が世界に自慢できる桜えびと昆布の旨味を炊き込みご飯にしました。 秋の旬の食材を中心にバランスよく美味しく詰めたお弁当。
桜えびと秋の味覚炊き込みご飯(旨味) 春菊とピーマンのサラダ(苦味) 塩もみ茄子(しょっぱい) 鶏もも肉照り焼き(酸っぱい) たまご焼き(甘い) 椎茸バター焼き(旨味) 蒸し焼き玉ねぎ(旨味、甘い)
Sahyadri-Flare of India
by Bela
My son is working hard from early in the morning to night. He likes variety in taste at the same time I have to take care of nutritional value as per basic Ayurvedic guide line. This lunch-box is a thought of little spicy and less oily, and provides good amount of all the nutritional elements. I used Japanese Somen noodles in Indian sweets called Khir. Sahyadri is a name of mountain-range in Maharashtra state and a symbol of vigour, hard-work and dedication.
Sweet : Khir (Indian sweets) Bitter : Fried Bitter Gourd Sour : Cucumber Raita Spicy : Brinjal (eggplant)-Potato-Tomato Mix Fry, Spinach Paneer Saulty : Stuffed Potato Paratha, Carrot Pickle Umami : Vegetable Rice, Apple and Honey
Bento Ala Turca
by Stambulka
I've got the idea to mix gastronomical traditions of Turkey and Japan and create Japanese Bento with some Turkish snacks. Also, I wanted this lunch to be healthy, so I preferred seasonal raw or steamed and slightly cooked ingredients, which still are full of taste, vitamins and energy. I also used fish, since there is fish season in Turkey recently and fish is widely used in Japan. And I love fish a lot! :) I hope to enter short list and visit Japan thanks to this contest and use this opportunity to discover more about traditional Japanese way of cooking fish.
Salad: - Cucumber - carrot - avocado - purple cabbage - Sauce: lemon juice, vegetable oil, vinegar, salt, black cumin(nigella) Lentil balls: - Red Lentils - Bulgur (can be replaced with rice) - Fresh dill, parsley, mint, - Cumin, black pepper, salt, tomato paste, vegetable oil - Mangold rolls -Mangold leaves (can be replaced with cabbage or spinach leaves) - Rice - Onion - Carrot - Vegetable oil, black pepper, cinnamon, allspice, salt, lemon juice White zucchini squash with Bonito fish balls - White zucchini -Bonito - Onion - Breadcrumbs or piece of bread - Ginger - Mint, dill, parsley -Black pepper, salt, vegetable oil
Marmite Chicken Bento
by Fun
A simple bento with Marmite flavour chicken, sweet tamagoyaki and three flavour rice balls (Plain with sesame, dried bonito flakes and mix veggie)
Chicken marinated with soy sauce for the salty flavour, plus a bit sweet and salty Marmite sauce. With light cooked vegetables, fluffy tamagoyaki, and a little bit different flavour of rice balls. Fruits as a dessert.
German/Japanese Bento ドイツと日本のお弁当
by Marlene
日本の食べものが美味しいです、でもドイツの食べものも好きです。だからドイツと日本の食べものをいっしょうにしました。ヘルシーな野菜のお弁当を作りました。
1. German pickled red cabbage arranged with Japanese shiso and ume: For sourness and lots of vitamins 2. Raw green peas, avocado and mini tomato salad: For colorful freshness 3. Spinach-gomaae with German small red radish: For saltiness and preventing a cold 4. German potato pancake with shoyu-flavour and apple mousse topping: A healthy treat with sweet&salty taste 6. Rice with grains: To complete the bento 赤いキャベツ、りんご、しそ、うめの酢、しょうが、アボカド、えんどう豆、ミニトマト、赤い大根、ほうれんそう、じゃがいも、ズキニ、にんじん、ねぎ、たまご、小麦粉、醤油、ごま、砂糖
parisの留学生BENTO
by kana
現在パリに留学中。 日本のお弁当文化はだいぶ広まりつつあるものの、お弁当を作るということにまだあまり馴染みがないフランス。 そんなフランス人でも作って食べてみたくなる、を意識して、家にあるもの、手軽に手に入るものを使って作りました。 マルシェで買える新鮮な野菜を使用して、旬を取り入れつつ、フランスの要素と日本の要素両方を生かしたお弁当です。
・たっぷりきのこのピラフ ・チキンと無花果のバルサミコ照り焼き ・フライパンで出し巻き卵 ・人参とドライフルーツとナッツのヨーグルトサラダ ・じゃがいもとズッキーニのハーブソテー
四季五味六色彩り弁当
by やままり。
高校生の娘のお弁当です。和みの昼休みに蓋を開けて…彩りの美しさ、季節感があって美味しそうに見えること、食べやすいことを心がけて作っています。 六色…白、黄、赤、緑、茶、黒 がお弁当箱に入ると、自然と栄養バランスがとれる と聞き、この六色を入れています。白(ご飯 れんこん 玉ねぎ)黄(卵 南瓜 さつま芋)赤(人参 プチトマト 赤ピーマン 梅干)緑(アスパラガス とうがらし ゴーヤ 枝豆 青じそ)茶(豚肉粕漬焼き ツナ 干桜エビ)黒(海苔 わかめ 黒ごま 昆布)…これで、緑黄色野菜はじめ野菜たっぷり、乾物も取り入れヘルシー。 あと、四季の季節感を取り入れ、色いろな味つけ(五味)、調理法(煮る炊く、炒める、焼く、ゆでる、炙る)で味覚と食感に変化をつけています。昆布のだしがらや南瓜やさつま芋の皮など無駄なく使い、またカロチンを効率よくとれる上美味しくなるように油を少量加えたり…お弁当から、栄養と美味しさ、そしてほっとするひと時を味わってほしいと思います。
れんこん人参油揚げ昆布の炊いたん[煮物]…(塩)(旨) アスパラガスのくるみ和え……(塩)(旨) 豚肉の粕漬焼き赤ピーマンとうがらし添…(旨)(苦) わかめの卵焼き……(塩)(旨) ゴーヤと桜エビの炒め煮……(苦)(旨) プチトマトのツナ玉サラダ詰めonとろろ昆布…(酸) 黒ごま海苔巻きご飯の梅干し枝豆のせ…(酸) 南瓜とさつま芋のほの甘煮 ごま風味…(甘)
サンシャインお弁当
by バナナ
乾燥小エビと緑茶の葉を混ぜた炊き込み御飯に、三つ葉と炒り卵をのせ、風味の良い御飯をメインにしました。緑茶からは、旨味、干しエビからはだしが出て、とてもおいしい御飯になりました。おかずには、彩りや美味しさにこだわり、見た目の華やかさもお弁当の楽しさです。
彩り干しエビと緑茶の御飯 ゴーヤサラダアボガドディップ添え 秋刀魚と大豆の甘煮 鶏皮揚げ かぶと椎茸とさやいんげんのうま煮 タコとワカメの酢の物 さつま芋のお花 焼きエビ・桜の漬け物・ミニトマト
蓮根のはさみ焼きとお野菜たっぷり弁当
by きいな
忙しい大学生の息子は、朝ご飯はシリアルで済ませ、夕ご飯は外で済ませることが多いので 昼食はなるべくたっぷりの野菜を食べてもらいたく、野菜中心のお弁当を作りました。 それぞれに味付けに、甘いもの、ピリ辛のもの、すっぱいものと変化をもたせて、 飽きずに楽しみながら食べてもらえるよう工夫をしています。 また、一日中授業で頭を使っている(はず)なので、レシチンと糖質は意識をし、 卵や豆製品、芋類は入れるようにしています。
鶏ひき肉の蓮根はさみ焼き柚子こしょう風味(塩味・うま味) 大葉とシラスの混ぜご飯(塩味・苦味) 薩摩芋のマーマレード煮(甘味) 色々お野菜の焼きびたし(酸味・うま味) 桜えびと青ネギの卵焼き(苦味・うま味) みょうがの甘酢(酸味・苦味・甘味)
Wild West Bento
by Karen
The flavors for my bento are inspired by the part of the country which I call home. Mexican flavors have always been a big influence on the foods of Texas and the southwestern part of the United States. My bento dishes, Two Bite Fish Tacos with Fresh Ribbon Vegetables, Cilantro Lime Green Rice, Aduki Bean Salsa and Mango Orange Avocado Salad with Chile Citrus Dressing, are a healthy and tasty example of this influence.
Fish and mayonnaise for umami, lightly salted, sweet ripe fruit for sweet and salty, and citrus zest and juice for sour and bitter, give this bento its perfectly rounded flavors.
鳥のからあげ甘酢和えべんとう
by kota
毎日家族に作っているべんとうです。からあげを甘酢であえてさっぱり食べれるようにしました
鳥肉のからあげ甘酢あえ、にんじんしりしり、じゃがいもおかかいため、たまごやき、ゆでブロッコリー
Oktoverfest Bento
by Kumo
Mixing the hot potatoes with hot broth makes the potato salad tastier. There is no need to use fatty mayonnaise - the traditional southern-German version of this potato salad just uses broth and good olive oil. Reducing fat intake is generally a good idea for staying healthy. Cress is not only known for its aromatic freshness but also contains a lot of iron and calcium. Red radish also contains vitamin c and mustard oil, which is said to enhance your concentration on a long day of school or work. Enjoy your dessert with Kaiserschmarrn and healthy apple pieces glazed in natural sweetness through honey. I used honey with elderberry that is known as a traditional natural medicine.
Bavarian potato salad with red radish and mushrooms made from red radish, egg with black sesame and German cheese, Bavarian sausage salad, Kaiserschmarrn (sliced sugared pancake) with elderberry-honey glazed apple slices and grapes
美味しいヘルシーおべんとう
by soamama
毎日、仕事が忙しい主人にお弁当を作っています。私のお弁当作りのモットーは、蓋を開けて「美味しそう」食べて「美味しい」作った私も「お弁当作りが楽しい」です。食材の下処理をきちんと行い、身近な食材を美味しく食べられるように心がけています。また、昼食後に休む時間が取れず、眠たくなる主人のために、出来るだけ炭水化物を減らす事と、栄養バランスに気を付け、独学ですがカロリー計算もしています。今回のお弁当のカロリーは、約622キロカロリーです。
甘味:卵焼き 酸味:春雨サラダ 塩味:やきとり 苦味:ゴーヤの炒めもの うま味:アボカド入りジャガチーズ餅 ご飯:五色の花むすび入り一口おにぎり
母に食べさせたい秋弁当
by モモタロウ
離れて暮らしている母に、いつまでも元気で若々しくいて欲しいと思い、ヘルシーでカラフルなお弁当を作りました。
鶏つくね(塩味)、揚げ椎茸(旨味)、人参のマヨネーズ和え、茹でおくら、巨峰(甘味)、ミョウガ甘酢漬け(苦味)、梅干し(酸っぱい味)、 しょうがご飯、茹で卵
Chicken Rice Bento
by Sarah
Spinach for bitterness, Pineapple for sweetness, Vinegar Dressing for acidity and sourness, Feta cheese for saltiness, Chicken for Umami
栄養満点弁当
by アイーシャ
手軽でありながらきちんと栄養がとれるお弁当を考えました。カザフスタン共和国の家庭料理からもヒントを得て作りました。
1)カザフスタン風チキンプロフ(塩見) 2)リンゴとクルミ入りのビーツサラダ(甘味、苦み) 3)角切りサラダのマヨネーズ和え:きゅうり、トマト、ラディッシュ、コーン、ディル(甘味、辛味) 4)ブロッコリーの酢の物(酸味)
Autumn Feast
by Rosella
Using a pumpkin shell instead of a traditional lunch bow to hold all the food which enables school students to discard their lunch box after lunch and not have to carry heavy lunch bags throughout the day.
Pumpkin as container, sushi rice with vinegar for some carbohydrates, eggs, salmon and scallop sashimi for protein and pumpkin flesh and boiled bak choy for fiber.Add pumpkin seeds for crunch.Using parsley leaves as decoration.
Tropical Madagascar Chicken Paradise
by Miracle Bento Makers
We 3 high students imagined a tropical rainforest with Hawaiian essence expressed by the seasoned chicken pineapples. We included mint to make the whole dish have a fresh after taste. We especially worked on the visuals by making the main color green/yellow. All five tastes sweet, salty, sour, umami, bitter can be found in this fresh miracle bento. Take a bite and it takes you to a relaxing day at a tropical rainforest, a perfect healthy bento for a gloomy typhoon season.
Bacon Bento Box
by Jodi
There’s no ingredient more American than bacon. And there’s no ingredient more California than avocados. So, as an American living in California, this Bento Box is a snapshot of my life. And because a meal in America isn’t complete without dessert, I’ve added a stovetop version of the most classic of American desserts. The oatmeal raisin cookie!
Blackberry Ginger Balsamic Bacon Bao Bun, Crispy Tamari Rice w/Avocado & Toasted Pepitas, Field Green Salad w/Cucumber, Cherry Tomato & Ginger Scallion Relish, and Oatmeal Raisin Skillet Cookies
Lemon Vinaigrette Chicken Lollipops and Orzo with Sautéed Sweet Cherry Slaw and Fresh Fruit
by Debbie
My box contains flavors from the Mediterranean. Chicken and orzo with a lemon vinaigrette, olives and feta cheese, a sautéed slaw with sweet dried cherries, and fresh grapes and melon.
The chicken and orzo have a lemon vinaigrette for acidity and tartness, as well as Kalamata olives and feta for a bit of a salty bite. The slaw has a bit of vinegar for a slight bit of acidity, but sweetened with the cherries. The fruit add natural sweetness and freshness.
いつものお弁当
by のんちゃん
口中調味をして欲しくて、濃い目の味のおかずと白ご飯。それぞれの味を楽しみながら食べてくれたら嬉しいです。
白ごはん カレー風味の鳥の唐揚げ ブリのマヨ味噌焼き ヒジキ入り卵焼き ピーマンのおかか和え さつまいものホックリ煮
五感を楽しむ♪ 彩り玉手箱弁当
by ミッキー
お弁当を開けた時のワクワク感を感じさせながら、栄養のバランスを考え、噛む大切さ(食感)、 彩り、五感を楽しみながらほんのり秋を感じさせるお弁当にしました。
きんぴらごぼう、アーサの卵焼き、甘辛まぐろのフリッター彩り野菜添え、ゴーヤーとパイナップルのサラダ、3種の飾り雑穀おにぎり
花咲く彩り弁当
by もなか
開けた時に嬉しくなるような華やかなお弁当を作りたいと思い、綺麗なお花をお弁当箱に詰めこんでみました。野原をイメージして、うさぎの飾り切りを添えています。見た目だけでなく、栄養バランスや味を考えて、ハンバーグには野菜をたっぷり混ぜ焦がしチーズで香ばしさをプラスしたり、酢の物にツナを入れて旨味を味わえるようにしたりという工夫をしています。作りおきできるものが多いので、中学生の私でもお弁当を無理なく学校に作っていくことができます。
お花畑の鮭の混ぜご飯(塩味、旨味)、チーズチキンバーグ(旨味)、お花の卵焼き(甘味)、ピーマンのコーンマヨ焼き(苦味、甘味)、ほうれん草と人参とツナの酢の物(酸味、旨味)、ひじきの煮物(旨味)
台湾昔ながら弁当
by クリスチャン
台湾でしか味わえない(ルロウハン)しゅうゆベースで煮込みの豚バラひき肉と玉子と厚揚げ白いご飯にかけ、香りと旨みご飯を滲み込まれる。さっぱりきゅうりの甘酢つけとキャロットラべの付け合わせ。
卵焼き、鶏のからあげ、ゆかりご飯
お花畑弁当
by みなぽん
みんなの心がお花畑のように晴れ晴れと花開き、笑顔になれますように??そんな思いで作りました。 簡単な食材で、パパっと作れます。華やかさを演出しました。これからも、楽しく、バランス栄養のあるお弁当、お食事を作りたいと思います。
(例)卵焼き、鶏のからあげ、ゆかりご飯 鶏の唐揚げ、ソ-セ-ジ、さつま揚げ、里芋、枝豆、沢庵、梅干し、チ-ズ、蒲鉾、ブロッコリー、人参、トマト、キュウリ、レタス、大葉、
Thai Style Bento
by Nick
Green Curry Fried Rice , Spicy Mince Chicken Roll, Papaya salad, Steam eggs,Sausage,Tomato and R-G oak
1. Fried-Rice Green Curry Green Curry paste 40 g. Coconunt milk 1/2 cup. Thai Eggplants 4-5 pcs. kaffir lime 1/4 cup. Red spur chilies 1/4 cup. Sweet basil 1/4 cup. Fish sauce 1 tbs. Plam sugar 1/2 Tbs. Rice 150 g. 2. Spicy MincePork Roll Chicken Breast 100 g. Mince Chicken 50 g. Laab paste 2 tbs. 3. Papaya Salad Papaya 40 g. Carrot 20 g. tomato meat 20 g. nut 1 tes. Dryed Shimp 1 tes. Fish sauce 1 Tbs. Plam sugar 1/2 Tbs. Lime juice 2 tes. Long bean 10 g. 4. Poached Eggs Cabbage 1 pcs. Eggs 1 pcs. Carrot 1 tes. Stock 20 ml. spring onions 1/8 tes. Soy sauce 1 tbs. 5. Sausage Sausage 1 pcs. 6. Tomato Tomato 2 pcs. ึ7. Green oak & Red oak Green oak 10 g. Red oak 10 g.
egg fried rice ,Grilled neck Pork green curry chicken ,Fried morning glory,spring rolls,egg fried pumkin,and boiled carrot
by Bub
egg fried rice ,Grilled neck Pork green curry chicken ,Fried morning glory,spring rolls,egg fried pumkin,and boiled carrot
egg fried rice rice 100g. egg 1 pcs onion 1 tbs carrot 1 tbs garlic 2 tsp soysauce 1 tbs pepper 2 tsp sugar 1 tsp Grilled neck Pork neck pork 50 g soysauce 3 tbs sugar 1 tsp Black Soy Sauce 1 tbs coriander seed 1 tsp green curry chicken chicken 50 g curry 2 tsp coconut milk 1/2cup basil little fish sauce 2 tsp coconut palm sugar 1tsp Capsicum little kaffir lime leaves little Fried morning glory morning glory 1 cup oyter sauce 2 tbs sugar 1 tsp water little spring rolls Pork Chops 50 g Coriander root,1root garlic 1 clove black pepper 1 tsp Flour rolls 2 sheet fish sauce 1 tbs suger 1 tsp soy sauce 1 tsp carrot 15 g egg fried pumkin pumkin 50 g egg 1 pcs garlic little basil little soy sauce 1 tsp sugar 1 tbs boiled,carrot
Thai Style Bento
by FORD
Rice Mixed with Shrimp paste , Roll Egg , Sweet Pork ,Cut into fine strips Mango sour, Dry-fry Baked Shimp , Boil Salted Egg , Carve Cucumber , Boil Cowpea , Baked Sweet Sausage , Cut Chilli
1.Rice Mixed with Shrimp paste Shrimp paste 1/2 tbsp. Steam Rice 150 g. Salt 1/2 tsp. 2.Roll Egg Egg 50 g. Salt 1 tsp. sugar 1 tsp. 3.Sweet Pork Streaky Pork 90 g. Shallot 10 g. Palm Sugar 1 tbsp. Fish Sauce 1 tsp. Warter 20 g. Salt 1/2tsp. 4.Cut into fine strips Mango sour Mango sour 10 g. 5.Dry-fry Baked Shimp Baked Shimp 5 g. 6.Boil Salted Egg Salted Egg 5 g. 7.Carve Cucumber Cucumber 15 g. 8.Boil Cowpea Cowpea 20 g. 9.Baked Sweet Sausage Sweet Sausage 50 g. 10.Cut Chilli Chilli 3 g.
My bento thai style
by ohm
1.fried rice with basil 2.stir fried pork roll with basil 3. pontoon radish fried egg 4.vegetable5.kale with oystersauce 6.deep fry spring roll
1.fried rice with basil rice 150 g.,basil 5 pcs, egg 1pcs,salt and peper 2.stir fried pork roll with basil pork neck 250 g.,basil 10 g,oyster sauce 2tbs, soy sauce 2tbs, suagr 1ts, drak soy sauce 1 ts 3. pontoon radish fried egg pontoon radish 30 g,egg 1 pcs,soy sauce1tbs, sugar 1 ts 4.vegetable carrots 1 pcs, tomato 1 pcs,brocoil 1 pcs,Cauliflower 1 pcs 5.kale with oyster sauce kale 5 pcs,garlic 2pcs, oyster sauce 2tbs,sugar 1ts 6.deep fry spring roll chicken 30 g,potato 15 g, curry powder 2 ts,soy sauce 1 tbs,sugar 1tbs, saltand pepper,spring roll sheet
自分の体に優しい弁当
by みくちゃんのおば
旬のぶり良質のタンパク質と脳を活性化させるDHA、血栓などを防ぐ働きをするEPA、ビタミンBIとB2が不眠症の緩和や疲労感を和らげ、中性脂肪を下げる、皮膚を健全に保つなどの働きと、春菊(苦味)・長いも・レンコン・パプリカのサラダで酸味とウズラの卵とトマトのマヨカレー味で辛味、サツマイモの甘味を取り入れました。しめじ・にんじん・油揚げの炊き込みご飯で、秋を感じさせるお弁当にしました。
しめじ・人参の炊きごみご飯 サツマイモの甘酒味 パプリカカップの春菊・長いも・レンコンのサラダ ぶりの照り焼き トマトとウズラのマヨカレー味
Thai food easy to eat
by Fab
Fries rice Tum Yum with shrimp,omelette,basil fried with pork,boiled pumpkin,boiled carrot,boiled cauliflower,boiled broccoli,cherry tomato and salted egg
1.Fries rive tum yum with shrimp -Galangal 10 g. -Lemongrass 10 g. -Kaffir limeleaves 5 g -Roasted chilli paste 30 g. -Sugar 4 g -Fish sauce 7 g -Light soy sauce 8 g -Shrimp 3 pice -rice 150 g. 2.Basil fried with pork -Pork 200 g -Garlic 10 g -Chilli 9 g -Sugar 6 g -Fish sauce 7 g -Light soy sauce 8 g -Black soy sauce 5 g -Basil 7 g -Water 100 g 3.Omelette -Egg 2 pice -Scallion 30 g -Sugar 6 g -Light soy sauce 8 g 4.Boil broccoli -broccoli 10 g 5.boil cauliflower -Cauliflower 10 g 6.Boil carrot -Carrot 10 g 7.Boil pumpkin -Pumpkin 10g 8.Boil salt egg -salt egg 10g 9.Cherry tomato -Cherry tomato2pice
彩り焼きいなり弁当
by ほしの
いなり寿司を洋風にして焼いて香ばしくしたお弁当です。娘が毎日お弁当を持って学校に行くので可愛らしいお弁当にしました。
・洋風焼きいなり ・梅~とりつくね ・ピーマンのクリチはんぺん詰め ・ちくわののりわさび巻き ・にんじんの柚茶煮 ・旨味切り干し大根 ・お花のソーセージ
The Flavors of Youth
by BenKo
The ingredients of this bento are rich in antioxidants, that are the key to stay young and healthy.
Fish, walnuts and flaxseed, are valuable sources of Omega 3 essential to maintain long good health. Vegetables, berries and herbs, are rich in vitamins such as C and B, irreplaceable allied for our immune system. The ingredients are all highly digestible and the use of healthy condiments, such as soy sauce and extra virgin olive oil, with their well-known beneficial properties, help to give comfort to the whole organism.
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